Missie & Visie

De missie van Tienercollege 10&Meer

Tienercollege 10&Meer is er voor leerlingen vanaf 10 jaar die meer willen of kunnen leren, op een plek die het basisonderwijs en voortgezet onderwijs met elkaar verbindt. Wij werken vanuit nieuwsgierigheid als drijfveer voor het leren en leveren leerlingen af die met een open houding naar de wereld kijken.

 

Waarom een Tienercollege in Haarlemmermeer 

Sommige kinderen hebben meer tijd of meer uitdaging nodig om op weg te gaan naar het diploma dat bij hun ambitie past. 10&Meer in Nieuw-Vennep e.o. is er op gericht om kinderen meer uit zichzelf te laten halen. Een ambitie waarin Stichting Jong Leren en het Stichting IRIS, Herbert Vissers College elkaar hebben gevonden. 


Wat is het Tienercollege

Het Tienercollege is een doorlopende leerlijn tussen het primair- en voortgezet onderwijs. In een samenwerking tussen Stichting Jong Leren en het Herbert Vissers College bieden we onderwijs aan leerlingen uit groep 7/8 en een tweejarige brede brugklas. Leerlingen hebben meer tijd om zichzelf te ontwikkelen om op een passend niveau in de derde klas in te stromen. Momenteel huisvest het Tienercollege leerlingen uit de groep 7, 8 en 9 (brugklas). Per schooljaar 2023-2024 starten we met groep 10.